Udda hudterapeut-behandlingar

Är du sugen på att prova något alldeles nytt? Varför inte prova på en spabehandling som är lite utöver det vanliga. Det finns många underliga behandlingar runt om i världen. Istället för att låta en hud terapeut lägga ansiktsbehandling, kan du ju låta några sniglar ta över den uppgiften.

Spabehandlingar för dig som inte är känslig

Är du inte överdrivet förtjust i ormar, sniglar, fiskar eller kaktusar så kanske de här behandlingarna inte är något för dig. Men är du lite äventyrlig, och vill prova alternativa medel för att din hud ska må bra så finns det mycket skumma grejer du kan testa på.

Massage med små ormar

Ska du semestra i Israel ska du ta tillfället i akt att låta dig masseras av små, söta ormar. De ska ha en väldigt lugnande effekt. Lite som kalla kompresser mot huden. Det sägs lindra migrän och spända muskler. Vem hade kunnat tänka sig att ormar skulle arbeta som massage- eller hud terapeut?

Låt fiskar mumsa på dina fötter

Det finns pyttesmå fiskar som (förhoppningsvis) tycker det är jättegott att äta döda hudceller. Pedikyr brukar ju i regel vara en hudterapeut göteborg som filar och slipar fötterna fina, men inte i det här fallet. Här stoppar du ner fötterna i en liten vattentank där ett gäng fiskar kommer och mumsar i sig härligheterna från dina fötter. Förhoppningsvis blir dina fötter tvättade och insmorda med något väldoftande efteråt.

Ansiktsbehandling med sniglar

På en chilensk snigelfarm upptäckte man att snigelslemmet gjorde huden väldigt mjuk och fin. Dessutom läkte små sår väldigt snabbt utan infektioner. Så nu kan du få ansiktsbehandlingar där sniglar kasar omkring på ditt ansikte. Känner du dig inte helt bekväm med det kan du fråga din hud terapeut om hen känner till någon kräm med snigelslem i.

När du har för mycket pengar

Den här ansiktsbehandlingen innehåller varken reptiler eller fiskar. Men den innehåller äkta guld. Så känner du att du har alldeles för mycket pengar att spendera på dig själv, så kanske en ansiktsmask i guld kan vara något. Frågan är om din hud terapeut skulle rekommendera att ha det på huden. Men det sägs vara uppstramande och ge huden lyster.

När du inte vill konstra till det

Om du känner att syftet med en spabehandling är att ta det lugnt, och inte att röra sig utanför din komfort-zon, så kan du alltid välja ett spa nära dig. Njut av helt vanliga, välgörande behandlingar.