Tjänster som finns att hitta hos städfirmor

Städning är en konst, i alla fall i vissa av hemmets områden. Det finns inget som säger att man inte kan klara av att sköta städningen i sitt hem själv men däremot kan det vara skönt att köpa tjänster från en städfirma då och då. På så vis behöver man bara hålla undan det värsta själv och låta firma ta hand om grovjobbet. Men vilka tjänster finns då att hitta hos en städfirma? Det kan såklart vara olika men här följer några exempel.

Hemstädning

En hemstädning är precis som det låter – en städning som utförs i någons hem. Denna tjänst är populär bland privatpersoner och nästan oavsett vilken städfirma man än vänder sig till har dom denna tjänst att erbjuda. I en hemstädning ingår flera olika moment, bland annat dammsugning, torkning av golv, dammtorkning av olika ytor, tömning av sopor och så vidare. Förmodligen ungefär vad man skulle gjort själv om man skulle ta tag städningen i sitt hem.

Dom flesta städfirmor jobbar dock på olika sätt och olika moment kan ingå för vad dom anser vara en bra hemstädning. En firma kanske erbjuder sig att bädda sängar och annat medans någon annan inte gör det. Sådant är viktigt att kolla upp i förväg så att inga missförstånd uppstår.

Flyttstädning

En annan populär tjänst som ofta köps av en städfirma är flyttstädning. Denna är väldigt noggrann till skillnad från hemstädningen eftersom man städar i en bostad som är helt tom. Man kommer så ledes åt alla skrymslen för en städfirma & städfirmor och hörn och när det gäller just en flyttstädning finns fler krav att uppfylla. Vitvaror ska torkas ur, spis och annat ska dras fram och man ska även torka ur andra typer av skåp och lådor som finns i bostaden.

Mindre tjänster

Varje enskild städfirma bestämmer såklart själv vilka tjänster som ska finnas i deras sortiment och vissa erbjuder även mindre insatser. Till exempel kan det handla om fönsterputsning eller tvätt. Letar man efter en städfirma som erbjuder just fönsterputsning är det enklast att söka på nätet för att hitta en.

Tjänster mot företag

En städfirma behöver inte bara rikta sig till privatpersoner utan har ibland också tjänster som riktar sig till företag. Det gäller då ofta kontors- eller lokalstädningar som motsvarar ungefär en hemstädning. Det beror såklart på kontoret eller lokalens utformning och vad städfirman och företaget kommit överens om.

En annan tjänst som många städfirmor utför åt föreningar och fastighetsägare är trappstädning. Det sker ofta löpande, kanske med en eller två veckor mellanrum, och det kan även gälla gemensamma utrymmen så som tvättstuga och förråd.

Den som är på jakt efter en städfirma har ofta mycket att välja bland oavsett var i landet man befinner sig. Det finns stora och små firmor, alla med ett eget utbud av tjänster, så det kan vara värt att kolla runt lite innan man bestämmer sig för att anlita någon. Det är också bra att tänka på att priserna givetvis kan skilja sig mellan olika firmor så även det ska man se till att kolla upp i förväg.