Så rensar du inför flytten 

De allra flesta som flyttar brukar rensa bland sina ägodelar innan det är dags för flytten med https://stockholmsflyttfirma.se/. För en del kan rensning vara ett nödvändigt måste eftersom de flyttar till ett mindre boende och kan därför inte behålla alla sina saker. För andra är det skönt att göra sig av med gamla grejer. Framför allt så gör du det mycket lättare för dig när flyttdagen är kommen om du rensar bort saker eftersom att du då får mindre saker att bära när flyttlasset går. Vilken anledning du än har till varför du vill rensa inför flytten så kommer du i denna artikel att få några tips på hur du rensar inför din flytt. 

Återvinning 

Den första delen av gallringen av de saker du äger är att rensa bort de saker som är slitna och trasiga. En del tänker att slitna, smutsiga och trasiga saker är något som andra vill köpa, privat eller på second hand. Men något som kan vara bra att ha i åtanke då är att om du inte vill använda saken, kläderna eller dylikt för att det är trasigt, smutsigt eller slitet – det vill ej någon annan  heller. Därför ska du återvinna dessa saker på en gång. Tänk på att återvinna på rätt sätt. Om du är osäker på hur saker ska återvinnas kan du öppna din sökmotor och ta reda på det eller rådfråga personalen på återvinningstationen vart de olika sakerna hör hemma. 

Sälj 

När du går igenom dina saker som du behöver göra dig av med det kan du låta dem gå till försäljning. Du kan använda dig av olika sociala medier för att lägga upp annonser på det du vill få sålt. Men du kan också lägga upp annonser på olika hemsidor som blocket och tradera. Sedan går det också bra att ha en liten loppis innan du flyttar. Något som kan vara bra att tänka på vad gäller försäljning är att de ska vara hela och rena, men också priset. En del gör misstaget att sätta ett alltför högt pris som ingen vill lägga på en pryl eller ett plagg som använts. Därför ska du hellre sätta ett pris som många kan tänka sig att ge istället för att försöka tjäna pengar. Annars finns risken att du ändå behöver ha med dig de saker du tänkt rensa bort när du flyttar vilket i sin tur tar upp onödig plats. Med de pengar du får in för dina gamla grejer kan du köpa nya saker till din nya bostad. 

Skänk 

Sist men inte minst kan du överväga att skänka bort dina grejer. Du kan höra av dig till dina nära och kära om de är intresserade av något du rensat bort och ge sakerna vidare till dem. Men du kan också skänka det till en second hand butik.