Hur du kommer undan billigt med flytthjälp

När man ska flytta är det många som väljer att ta hjälp av en flyttfirma. Det är såklart ett jättesmidigt alternativ och kommer underlätta mycket för dig. Det kostar också därefter. En flyttfirma fakturerar ofta en ganska hög timpenning då personal är dyrt idag. Detta skapar en klyfta så att många inte vågar använda tjänsterna och framförallt inte ens tänka tanken. Denna artikel kommer därför innehålla några tips på hur man kan komma undan billigare med flytthjälpen.

Ta in flera prisförslag

Ett av de viktigaste tipsen för en billigare flytt är att ta in flera offerter från de flyttfirmor som finns på marknaden. Du kan välja att antingen kontakta de flyttfirmor som finns runt om din stad eller så använder du en tjänst av flyttfirmor Stockholm där det går iväg flera offerter. Då kommer du bara behöva anstränga dig en gång och få in flera prisförslag.

 

När det väl kommer till att välja vilken offert du ska köra på är det flera aspekter man ska ta hänsyn till. Priset är såklart viktigt men det billigaste är inte alltid bäst som flyttfirmor Stockholm erbjuder. Det kan vara så att flera aktörer erbjuder olika delar. T.ex. ska det vara tydligt om packning ingår eller ej. Kolla även hur det är med försäkringar då ett oförsäkrat bohag kan stå dig dyrt om något händer.

Gör en del av jobbet själv

Ett andra tips som går lite med parallellt med det tidigare är att dels kolla vad som ingår i priset men även fundera på det själv. Kan det vara delar av flytten du verkligen inte behöver hjälp med. Finns det delar du kanske gärna gör själv som då sparar dig pengar. En sådan sak kan vara packningen. Många tycker att packa är smidigt med en flyttfirma och ett sätt att behålla kontrollen över flytten. Du kan då lägga tid på att märka vilka saker som ligger i respektive flyttlåda. Och om du då gör detta själv kan man spara mycket pengar och komma billigare undan med flytthjälpen. För en flyttfirma Stockholm vill vara så effektiva som möjligt och kan de slippa bära sparar de även tid och kostnader.

 

Avslutningsvis kan vi summera att det finns två stora sätt för dig att spara pengar på när du ska anlita en flyttfirma. Det första är att ta in flera offerter och prisförslag. Då kan du jämföra och välja något som passar dig. Det andra är att man kan göra delar av flytten själv som annars ingår hjälpen du får av en flyttfirma. Det kan vara nedpackning eller uppackning. Hur som helst, var noga med att kontrollera dessa saker så kommer du garanterat undan till bästa pris.